Zonnepanelen laten installeren in Assen of omgeving?

Wil je graag zonnepanelen laten installeren in Assen of omstreken? Veldkamp Installatie Techniek is al jaren gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen in zowel Assen als de rest van Nederland. Zonnepanelen zijn al jaren enorm populair en had aantal aanvragen blijft dan ook met het jaar stijgen. Dit is natuurlijk niet voor niets. Zonnepanelen hebben enorm veel voordelen en zijn de toekomst. Wil jij zonnepanelen laten installeren bij jou thuis? Neem dan nu contact op en we helpen je verder!

Contact opnemen 

 

Hoe werken zonnepanelen?

Heel leuk en aardig natuurlijk zonnepanelen, maar hoe werken ze precies? Wanneer je zonnepanelen in huis haalt is het misschien ook handig om eens meer te weten over wat zonnepanelen zijn en hoe ze daadwerkelijk energie opwekken.

Een zonnepaneel bestaat uit zogenoemde zonnecellen. Deze cellen zijn in de meeste gevallen gemaakt van silicum. Dit materiaal geleid alleen stroom als er (zon)licht op valt. Straalt de zon op het zonnepaneel? Dan ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading (bovenop de cel) en de negatieve lading (onderop). Dit heet gelijkstroom. 

Vervolgens zet een omvormer deze stroom om in wisselstroom. Wisselstroom kunt u zien als dezelfde stroom die uit uw stopcontact komt. De omvormer stuurt de stroom vervolgens het elektriciteitsnet op, wanneer dit vervolgens gebruikt kan worden. Meer weten over de werking van zonnepanelen? Neem gerust contact op. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je alles vertellen over zonnepanelen en de werking ervan!

Een visuele weergave van hoe zonnepanelen werken

Ook in de winter energie besparen met zonnepanelen

In de winter schijnt de zon natuurlijk een stuk minder, betekent dit dat zonnepanelen dan geen zin hebben? Verre van! Ook in de winter wekken zonnepanelen energie op. Wist je namelijk dat zelfs bij bewolkt weer er voldoende licht valt op de cellen om de nodige stroom op te wekken? Daarbij krijg je ook gewoon normaal stroom van het net. Dus ook in de winter kun je gewoon stroom opwekken en zit je er lekker warmpjes bij. Het is geen geheim dat op een lange zonnige dag het meeste resultaat wordt behaald. Wek je in een jaar meer stroom dan je verbruikt? Dan krijg je een vergoeding van je energieleverancier. 

BTW zonnepanelen terugvragen

Sinds 1 januari 2023 is de BTW op zonnepanelen afgeschaft. Waar voor die tijd het BTW percentage nog 21% was, is dat sinds begin dit jaar 0%. Hierdoor hoef je zelf niet meer BTW terug te vragen bij de aanschaf van zonnepanelen, je profiteert immers al van een lagere prijs. Let op dit geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van woningen. Heb je nog te maken met een oude regeling? Dan kan je als particulier de BTW op zonnepanelen terugvragen.

Rendement zonnepanelen

Hoe hoog de rendement op zonnepanelen is, verschilt per situatie. Uiteraard ben je voor een groot gedeelte afhankelijk van de zon. Heb je een schuin dak gericht op het zuiden, levert dit meer op dan een dak gericht op het noorden. Ook het type zonnepaneel speelt een belangrijke rol. Zonnepanelen worden steeds beter en efficiënter waardoor je de investering sneller terugverdiend hebt. Gemiddeld gezien ligt het rendement op zonnepanelen rond de 10 % tot 25%. Aardig wat! Over het algemeen is de investering in zonnepanelen binnen 10 jaar terugverdiend. Helemaal in tijden van hoge energiekosten en de salderingsregeling, heb je de investering in zonnepanelen sneller terugverdiend. 

Ook uw huis in Assen is geschikt voor zonne-energie

Veel mensen vragen zich af of Nederland wel geschikt is voor zonne-energie. Want hier in Nederland schijnt de zon toch veel te weinig? Gelukkig is er tegenwoordig geen direct zonlicht meer nodig om stroom op te wekken met zonnepanelen. De technieken zijn in de afgelopen jaren zo verbeterd dat groene energie niet alleen een goede ontwikkeling is, maar ook een zeer duurzame manier om uw stroomrekening te reduceren.

Zonnepanelen

Uw eigen groene energie

De aanschaf van zonnepanelen vergt wat tijd en energie. Op dit moment is er sprake van enorme prijsverschillen en neemt het aantal aanbieders van PV panelen nog iedere dag toe. Hierdoor lijkt het een vluchtige handel waarbij particulieren en (klein) zakelijke klanten zich al snel laten verleiden door lage prijzen en ‘specialisten’ waarbij ze duizenden euro’s kunnen besparen.

Helaas is er bij zonnepanelen op afstand niet te zien waar de verschillen zitten en weten veel aanbieders niet welke zonnepanelen ze gebruiken. Dit kan leiden tot 25% minder energielevering dan u in de eerste instantie zou verwachten. Dit is zonde en onnodig. Veldkamp Installatietechniek helpt u graag bij het kiezen van de juiste PV panelen. De systemen die wij u aanbieden zijn kwalitatief goede systemen die werken met de juiste configuratie. Met zorg en kennis stellen wij deze samen en met kennis van het vak komen wij deze bij u monteren.

Kies voor zonne-energie

Ondanks dat het installeren van zonnepanelen even een klusje is wat uw aandacht vereist zijn er een hoop (zonnige) voordelen die de aanschaf absoluut de moeite waard maken. U gaat bijvoorbeeld:

Bent u al overtuigd? Stap dan gerust eens bij ons binnen voor meer informatie. Wij helpen u graag met uw duurzaam verantwoorde inkoop. Liever eerst wat informatie vooraf? Neem dan gemakkelijk en snel contact met ons op.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Dat zonnepanelen een investering zijn voor de lange termijn is geen geheim. Logischer wijs gaan zonnepanelen dan ook erg lang mee, maar hoe lang precies? De levensduur van zonnepanelen bedragen gemiddeld gezien ongeveer 25 jaar. Door middel van goed/tijdig onderhoud en gebruik gaan de zonnepanelen zelfs nog langer mee. Dit zorgt ervoor dat zonnepanelen een duurzame investering zijn, waar je flink mee kan besparen op je energierekening. 

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn helaas niet gratis. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen, ben je al gauw aardig wat geld kwijt. Maar wist je dat je met ongeveer 10 panelen al snel ongeveer 500 euro per jaar kan besparen? Zo verdien je je investering snel terug. Daarbij kun je dus ook de BTW terugkrijgen. 

Zonnepanelen kopen en laten installeren in Assen? Neem contact op!

Ben je van plan zonnepanelen te kopen? Bij Veldkamp Installatie Techniek ben je aan het juiste adres. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het verkopen en installeren van zonnepanelen. In ons assortiment vind je zonnepanelen van de beste kwaliteit. Wij helpen je graag verder!

Contact opnemen 

 

 

E-mail Veldkamp Installatietechniek

info@vi-assen.nl
locatie veldkamp

Roegoorn 10
9403NP Assen
0592-345773
 
Zonnepanelen laten installeren? 
 
Bel 0592-345773 of stuur direct online een bericht.
 

Facebook

Home
Contact
Sitemap

TELEFOONNUMMER:
0592-345773
CV ONDERHOUD 
GARANTIES
HANDLEIDINGEN CV
VACATURES 
installateur assen
Veldkamp Installatietechniek Assen
Veldkamp Installatie
Telefoon Installatietechniek Veldkamp
Facebook Veldkamp