Radiatoren van Veldkamp Installatietechniek

Bent u op zoek naar een betrouwbaar installatiebedrijf om uw radiator te plaatsen? Laat u dan helpen door Veldkamp Installatietechniek in Assen. Wij hebben de keuze uit paneelradiatoren en designradiatoren, maar wat is het verschil tussen een paneelradiator en designradiator?

Wat is een radiator?

Maar wat is een radiator nu eigenlijk precies? Een radiator kunt u zien als een warmtewisselaar. Deze wordt gebruikt om warmte van vloeistoffen af te geven in de desbetreffende ruimte. In Cv-installaties (centrale verwarming) wordt er gebruik gemaakt van radiatoren. U vindt deze systemen en dus de radiatoren dan ook terug in vrijwel alle woningen. In de afbeelding hieronder vindt u een voorbeeld van een radiator, ook wel bekend als de verwarming.

radiator 

Paneelradiatoren

Een paneelradiator is een radiator die vaak geplaatst wordt. Het voordeel van een paneelradiator van Veldkamp Installatietechniek is dat de radiator op veel verschillende plekken kan worden geplaatst. Van badkamer tot huiskamer, overal is er plek voor een paneelradiator.

Designradiatoren

Als u op zoek bent naar een combinatie tussen stijl en comfort kunt u het beste kiezen voor een designradiator. Het voordeel van een designradiator is dat deze een echte aanvulling is voor uw interieur. De radiator kan snel opwarmen op het moment dat u het wilt.

Welke radiator heb ik nodig?

Bent u op zoek naar een radiator, maar heeft u geen idee welke radiator u nodig heeft? Geen probleem. Wij helpen u graag verder. Wanneer u op zoek gaat naar een radiator is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de radiator. Hoeveel vermogen in aantal watt is er nodig om de ruimte te verwarmen? Dit bepaalt welke radiator u nodig heeft. U berekent het vermogen door de volgende 5 stappen langs te gaan:

•    Stap 1. Lengte x breedte x hoogte van uw ruimte. Dit is het m3.
•    Stap 2. Controleer hoeveel watt er nodig is per m3 voor de ruimte
•    Stap 3. Vermenigvuldig de inhoud (in m3) vervolgens met het aantal watt
•    Stap 4. Heeft u een correctiefactor? Tel deze er bij op of haal deze er van af (van het totale wattage)
•    Stap 5. U heeft nu het vermogen wat u nodig heeft in aantal watt voor uw nieuwe radiator

Samenvattend: inhoud in m3 x benodigde aantal watt per m3 = x aantal watt plus of min correctiefactor in % = benodigde vermogen in aantal watt. Meer weten over hoe u berekent hoeveel vermogen u radiator moet hebben? 

Hoe lang gaat een radiator mee?

Een radiator in huis kan vrij lang meegaan, alhoewel dit wel afhangt van de plek waar de radiator is geïnstalleerd. Een radiator in de badkamer gaat bijvoorbeeld minder lang mee door al het vocht in de ruimte. In de meeste huizen hangen paneelradiatoren. Deze kunnen bij goed gebruik zo’n 30-40+ jaar mee gaan. 

In deze jaren kan er hier en daar natuurlijk wel wat stuk gaan. Denk bijvoorbeeld aan de radiatorknoppen die kapot gaan of roest. Gelukkig zijn deze zaken vrij makkelijk te fiksen. Heeft u een oude radiator? Dan kunt u er over nadenken om de radiator te vervangen. De moderne radiatoren kunnen dankzij de nieuwe technieken veel efficiënter werken en hebben een betere warmteverdeling. Heeft u vragen of advies nodig? Schroom niet om contact op te nemen.

Merken radiatoren van Veldkamp Installatietechniek

Bij Veldkamp Installatietechniek in Assen hebben we de volgende merken in ons leveringsprogramma:

Jaga

De radiatoren van Jaga zien we steeds meer terug in de Nederlandse woningen. Jaga staat bekend als een bedrijf dat niet volgens de traditionele wegen werken. Ze maken gebruik van andere materialen zoals, staal, hout, aluminium, koper en natuursteen.

Radson

Radson hecht veel waarde aan het milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is erg belangrijk voor Radson en dit is ook leidend in het productieproces. Radson is een uniek bedrijf vanwege zijn innovatieve lastechniek.

Vasco

Een radiator van Vasco is meer dan een verwarmingselement. De radiator van Vasco draagt niet alleen bij aan het wooncomfort. De designradiator van Vasco is ook een aanvulling voor uw interieur.

Zehnder

Door het tijdloze design van een Zehnder radiator is dit een aanvulling voor uw interieur. Het doel van Zehnder is om een optimale energiezuinige binnenklimaatoplossing aan zijn klanten te bieden.  

Jaga decorradiator jaga designradiator

 

Nieuwe radiator laten plaatsen?

Wilt u een nieuwe radiator laten plaatsen in bijvoorbeeld uw woning? De experts van Veldkamp Installatie Assen zijn al jaar en dag gespecialiseerd in het professioneel plaatsen en monteren van radiatoren. Neem contact op of vul het formulier hier rechts in. 

Contact opnemen 
 
E-mail Veldkamp Installatietechniek

info@vi-assen.nl
locatie veldkamp

Roegoorn 10
9403NP Assen
0592-345773
 
Installateur nodig? 
 
Bel 0592-345773 of stuur ons direct online een bericht.
 

Facebook

Home
Contact
Sitemap

TELEFOONNUMMER:
0592-345773
CV ONDERHOUD 
GARANTIES
HANDLEIDINGEN CV
VACATURES 
installateur assen
Veldkamp Installatietechniek Assen
Veldkamp Installatie
Telefoon Installatietechniek Veldkamp
Facebook Veldkamp