Vloerverwarming Drenthe? Kies voor Veldkamp Installatietechniek Assen

Een vloerverwarming wordt met de dag populairder in Nederland. Dit geldt dan vanzelfsprekend ook voor vloerverwarmingen in Drenthe. Het komt steeds vaker voor dat de vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gekozen, omdat uw woning in Drenthe op deze manier gelijkmatig verwarmd wordt. Doordat dit type verwarming efficiënter werkt dan een normale verwarming met cv-ketel, bespaart u hierdoor niet alleen op de energierekening, maar bent u ook nog is milieubewust bezig, omdat u minder gas verbruikt. 

Denkt u erover na om vloerverwarming te laten aanleggen? Lees dan hier eerst wat meer informatie over het installeren van vloerverwarming door Veldkamp Installatietechniek in Drenthe.

Vloerverwarming in Drenthe laten installeren door Veldkamp Installatietechniek Assen

Als u overweegt om vloerverwarming te laten aanleggen in uw woning in Drenthe, maakt u met Veldkamp Installatietechniek de juiste keuze. Met een vloerverwarming  van Veldkamp Installatietechniek Assen bent u verzekert van een hoogstaand kwalitatief product tegen een aantrekkelijke prijs.

Voordelen van vloerverwarming  

Aan het installeren van vloerverwarming zitten verschillende voordelen, waaronder:

Het is voor u als eindgebruiker van de vloerverwarming leuk om te weten is dat u jaarlijks met een vloerverwarming in uw woning in Drenthe maar liefst 60 euro kunt besparen op de energierekening. Ook is vloerverwarming erg comfortabel en heeft u minder last van stofmijt.

Hoe werkt vloerverwarming? 

Maar hoe werkt zo'n vloerverwarming dan eigenlijk precies? Nou, dat is eigenlijk best simpel. We gaan het je uitleggen. Allereerst moet je natuurlijk vloerverwarming laten plaatsen in huis. Dit doe je door buizen onder de vloer te plaatsen. De cv verarmt het water dat door deze buizen gaat. Omdat de buizen eerlijk worden verdeeld over de ruimte ontstaat er een eerlijke verdeling van warmte. Maar hoe werkt een vloerverwarming verder: 

 1. Je begint natuurlijk met het instellen van de thermostaat, laten we zeggen 21 graden. 
 2. Vervolgens gaat je cv ketel het water opwarmen tot deze 21 graden. 
 3. De vloerverwarming heeft een pomp die het water rondpompt.  
 4. Een vloerverwarming heeft ook een verdeler. Deze zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld. 
 5. Het warme water gaat door de buizen die in de vloer zijn ingefreest. 
 6. Het water blijft vervolgens circuleren zodat de gewenste temperatuur wordt aangehouden. 
 7. Een thermometer zorgt er vervolgens voor dat de temperatuur op peil blijft. 

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming? 

In tegenstelling tot een radiator, wordt vloerverwarming onder de vloer geplaatst in plaats van boven de vloer. Omdat radiatoren boven de vloer wordne geplaatst kunnen ze eigenlijk gecombineerd worden met elke soort vloer, maar hoe zit dat met vloerverwarming? Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de warmte goed wordt doorgelaten. Daarom zijn vloeren die een goede isolerende werking hebben minder geschikt. Gelukkig zijn er vandaag de dag veel soorten vloeren die goed te combineren zijn met vloerverwarming. We hebben een overzicht gemaakt met vloeren die het beste zijn voor vloerverwarming: 

 1. Stenen vloeren 
 2. PVC vloeren 
 3. Vinyl vloeren 
 4. Tapijt vloeren 
 5. Laminaat vloeren 

Vloerverwarming laten plaatsen door specialisten 

Uw vloerverwarming laten plaatsen in Assen en omgeving door specialisten? Veldkamp Installatie is al jaar en dag gespecialiseerd is het plaatsen van vloerverwarmingen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op en we helpen u verder.  

Maak een vloerverwarmende afspraak

Voor het aanleggen van een vloerverwarming in uw woning in Drenthe kunt u altijd contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 0592-345773. 
Ook kunt u via het contactformulier een afspraak maken of een vraag stellen aan Veldkamp Installatietechniek Assen. 

E-mail Veldkamp Installatietechniek

info@vi-assen.nl
locatie veldkamp

Roegoorn 10
9403NP Assen
0592-345773
 
Installateur nodig? 
 
Bel 0592-345773 of stuur ons direct online een bericht.
 

Facebook

Home
Contact
Sitemap

TELEFOONNUMMER:
0592-345773
CV ONDERHOUD 
GARANTIES
HANDLEIDINGEN CV
VACATURES 
installateur assen
Veldkamp Installatietechniek Assen
Veldkamp Installatie
Telefoon Installatietechniek Veldkamp
Facebook Veldkamp